Aanleg in de binnenstad

Bericht: Aanleg in de binnenstad

Annawijk / Suytkade / Stationsgebied / Centrum

Vraagbundeling is behaald. Naar verwachting starten de graafwerkzaamheden na de zomervakantie. Zodra de exacte planning bekend is ontvangen bewoners een brief met meer informatie.

Loopt je abonnement bij je huidige provider af, dan raden wij aan eerst contact op te nemen met je nieuwe glasvezelprovider over de planning van je installatie. Op basis hiervan kun je beslissen hoe lang je je huidige abonnement wil verlengen.

Alsnog een abonnement? Bekijk HIER de mogelijkheden.

Steenweg en omgeving

Aanleg is gestart. Lees onder het kopje Heipoort / Vossenberg hoe alles in zijn werk gaat.

Heipoort / Vossenberg

De aanleg is gestart.

Eerst gaat in alle straten de glasvezelkabel de grond in. Hier komen graafwerkzaamheden aan te pas. Dit kan voor enige overlast zorgen maar onze aannemer probeert het ongemak zoveel mogelijk te beperken. Wanneer je straat aan de beurt is ontvang je een bericht van aannemer Circet.

Heb je een abonnement afgesloten?

  • De schouwer maakt een afspraak om met je te kijken waar de glasvezel je woning binnen gaat komen.
  • Daarna legt de aannemer de glasvezel tot aan je woning (tegen de gevel). Je hoeft hiervoor niet thuis te zijn.
  • Enige tijd later wordt vervolgens de aansluiting in je woning gemaakt. Je ontvangt vooraf een bericht van onze aannemer wanneer zij bij je langs willen komen.
  • Tenslotte wordt je abonnement geactiveerd. De provider neemt daarvoor contact met je op en zorgt dat alles in huis wordt aangesloten en werkt.

Je hoeft voor dit alles geen actie te ondernemen, dit proces loopt automatisch.

Heb je GEEN abonnement afgesloten?
In dat geval merk je alleen dat we in je straat aan het werk zijn. Meer niet. We leggen bij de erfgrens de glasvezel op rol in de grond voor het geval jij of een toekomstige bewoner op termijn toch een glasvezel-aansluiting wil.

Woon je in een hoogbouw complex en heb je geen abonnement? Dan wordt de glasvezel ook in jouw woning aangelegd, maar wordt deze niet actief gemaakt. Je ontvangt van de aannemer bericht wanneer je complex aan de beurt is.

Toch de voordelen van glasvezel ervaren?
Dan heb je de kans om alsnog mee te doen. Zolang de graafwerkzaamheden in je buurt duren zijn de aansluitkosten GRATIS (ter waarde van € 198) bij een glasvezelabonnement. Maak gebruik van de keuzehulp of neem contact met ons op.

Vragen over de aanleg van glasvezel?
Neem dan contact op met onze aannemer Circet via glasvezelhelmond@circet.nl, telefoon 0492-724850. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur.

Huur je een woning?
Huur je van een woningcorporatie? Alle woningcorporaties in Helmond steunen de aanleg van glasvezel. Wil je glasvezel, dan sluit je zelf een abonnement af bij één van de vier providers. Hiervoor is geen extra toestemming nodig van de woningcorporatie. Huur je van een particulier? Dan adviseren we je om de verhuurder om toestemming te vragen.

Slimme ondersteuning thuis
Glasvezel is niet alleen de snelste en meest stabiele verbinding, maar je bent ook klaar voor de toekomst met slimme ondersteuning thuis. Heb je straks een glasvezelabonnement, dan kun je makkelijk gebruik maken van bijvoorbeeld huisbeveiliging, brandmelders, bewegingssensoren en zelfs een paniekknop. Voor de eigen woning of om een oogje in het zeil te houden bij ouders die op leeftijd zijn. Dat gaat heel simpel via een app.

Samen met de gemeente Helmond hebben we een project opgezet waarbij je 6 maanden lang gratis gebruik kunt maken van Altijd Thuis of Leefsamen van Akkedeer. Meer informatie op www.altijdthuis.nl/helmond/ en www.leefsamen.nl/helmond/