Oscar Vinck nieuwe directeur Glasvezel Helmond

Bericht: Oscar Vinck nieuwe directeur Glasvezel Helmond

Glasvezel Helmond heeft een nieuwe directeur: Oscar Vinck. Hij volgt Henri de Bekker en Perry van de Goorberg op die hun opdracht hebben voltooid, nu de aanleg van het glasvezelnetwerk in Helmond zich in de eindfase bevindt.

De komende jaren gaat de aandacht steeds meer uit naar het uitbouwen van de bezetting van het netwerk, voor zowel triple-play als maatschappelijke diensten. Oscar Vinck gaat hier uitvoering aan geven. Oscar heeft ruime ervaring in de zich snel ontwikkelende telecom- en breedbandsector en was de afgelopen jaren betrokken bij meerdere glasvezelprojecten in de regio. Zo was hij directeur van de Eindhoven Fiber Exchange en oprichter van meerdere glasvezelnetwerken, waaronder in Heeze-Leende en in Hilvarenbeek. Ook is hij voorzitter van het bestuur van WeConnect, het innovatieve glasvezelnetwerk in Waalre. Voor veel samenwerkingspartners van Glasvezel Helmond is hij geen onbekende. Daarnaast heeft hij veel ervaring in strategische consumenteninnovatie en -marketing in de technische sector.

 “Met Glasvezel Helmond hebben we in Helmond iets unieks in handen”, aldus Oscar. “Dat wordt al door heel veel inwoners van Helmond zo ervaren. Mijn uitdaging zal zijn om nog veel meer inwoners hier kennis mee te laten maken. De basis die Henri en Perry met hun team hebben gelegd, geven Helmond de mogelijkheid voorop te lopen op het gebied van breedbandcommunicatie. Er zijn tal van nieuwe toepassingen te ontwikkelen die ten goede komen aan alle inwoners. Denk aan digitale diensten voor zorg, onderwijs, mobiliteit en leefbaarheid in onze stad. Het netwerk van Glasvezel Helmond is open voor alle diensten die een bijdrage leveren aan de functionaliteit en de leefbaarheid van de stad Helmond en haar inwoners.”

Over Glasvezel Helmond
Glasvezel Helmond B.V. is een initiatief van de gemeente Helmond in samenwerking met het Helmondse ICT-bedrijf e-Quest en is de aanlegger en beheerder van het glasvezelnetwerk in Helmond. Het is een open netwerk: iedereen mag hierop diensten aanbieden. Op dit moment zijn er vijf aanbieders voor internet / televisie / telefonie: Breedband Helmond, FiberNL, Freedom Internet, PLINQ en TriNed. Voor het aanbod van digitale maatschappelijke diensten werkt het bedrijf samen met Akkedeer en Veilig Gevoel Thuis.