Vraagbundeling in de binnenstad

Bericht: Vraagbundeling in de binnenstad

Annawijk / Suytkade / Stationsgebied / Centrum

Tot en met 10 november konden inwoners van deze buurten zich aanmelden voor glasvezel. Begin december is bekend of de 25% is gehaald. Hierover wordt je per brief geïnformeerd.

Internet, televisie / vaste telefoon
Wil je glasvezel? Dan hoort daar een internetabonnement bij. Eventueel kun je dit uitbreiden met een abonnement voor televisie en/of vaste telefoon. Op dit moment werkt Glasvezel Helmond met vijf providers:

Je kunt bij de provider van je keuze een abonnement afsluiten. Dan bent je aangemeld. Hulp nodig bij het maken van een keuze? Maak gebruik van de keuzehulp of neem contact met ons op.

Heipoort / Vossenberg / Leonardusbuurt / Steenweg en omgeving

Vraagbundeling is behaald. De aannemer gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 starten met de aanleg. De voorlopige planning is dat op 1 juli 2022 alle woningen met een abonnement zijn voorzien van een glasvezelaansluiting.

Loopt je abonnement bij je huidige provider af, dan raden wij aan eerst contact op te nemen met je nieuwe glasvezelprovider over de planning van je installatie. Op basis hiervan kun je beslissen hoe lang je je huidige abonnement wil verlengen.

Alsnog een abonnement? Bekijk HIER de mogelijkheden.

We komen naar je toe

In deze corona tijd is het helaas niet mogelijk om een informatieavond te organiseren. Daarom zijn we aanwezig in de wijk en komen we naar je toe. Dat doen we huis-aan-huis.

Huur je een woning?
Huur je van een woningcorporatie? Alle woningcorporaties in Helmond steunen de aanleg van glasvezel. Wil je glasvezel, dan sluit je zelf een abonnement af bij één van de vier providers. Hiervoor is geen extra toestemming nodig van de woningcorporatie. Huur je van een particulier? Dan adviseren we je om de verhuurder om toestemming te vragen.

Slimme ondersteuning thuis
Glasvezel is niet alleen de snelste en meest stabiele verbinding, maar je bent ook klaar voor de toekomst met slimme ondersteuning thuis. Heb je straks een glasvezelabonnement, dan kun je makkelijk gebruik maken van bijvoorbeeld huisbeveiliging, brandmelders, bewegingssensoren en zelfs een paniekknop. Voor de eigen woning of om een oogje in het zeil te houden bij ouders die op leeftijd zijn. Dat gaat heel simpel via een app.

Samen met de gemeente Helmond hebben we een project opgezet waarbij je 6 maanden lang gratis gebruik kunt maken van Altijd Thuis of Leefsamen van Akkedeer. Meer informatie op www.altijdthuis.nl/helmond/ en www.leefsamen.nl/helmond/

Aanleg in de wijk. Hoe gaat dat precies?

Contact en advies
Wil je onafhankelijk en vrijblijvend advies, dan kun je bij ons terecht. Je kunt bellen naar 0492 – 218920 (tijdens kantoortijden), mailen naar info@glasvezelhelmond.nl of loop binnen in de Glasvezelwinkel aan de Markt 15 (open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 – 17.00 uur).

Wil je liever afspraak maken? Dat kan bij je thuis aan de deur of in onze Glasvezelwinkel. We houden ons aan de corona voorschriften. Neem contact op om een afspraak te maken.

Vitale dienst
Het aanleggen van glasvezel is door de overheid aangewezen als vitale dienst in verband met de corona maatregelen. Daarom mag ons werk doorgaan.