Vraagbundeling in jouw buurt!

Bericht: Vraagbundeling in jouw buurt!

Inwoners en bedrijven die het betreft, krijgen bij de start van de vraagbundeling een brief en folder van Glasvezel Helmond in de brievenbus. De aanleg gaat door als aan het einde van de vraagbundeling 25% van de inwoners en bedrijven ‘ja’ heeft gezegd tegen glasvezel.

Heipoort / Vossenberg
Vraagbundeling is gestart en loopt tot 15 juli
. Inwoners en bedrijven die zich tijdens de vraagbundeling aanmelden voor glasvezel krijgen de glasvezel gratis in huis gelegd (ter waarde van 198 euro). Daarnaast hebben de providers aantrekkelijke kortingen in deze periode. Bekijk de websites van de providers met de actuele acties.

Leonardusbuurt / Steenweg en omgeving
Vraagbundeling is behaald. De glasvezel wordt gratis binnen gelegd wanneer je jezelf hebt aangemeld bij één van de providers. Heb je geen abonnement afgesloten dan wordt de glasvezel in de meeste gevallen tegen je huis of de erfgrens gelegd. Alsnog een abonnement? Bekijk HIER de mogelijkheden.

Suytkade / Annabuurt / Stationsgebied / Centrum
Het is nog niet bekend wanneer de vraagbundeling start, maar je kunt al een abonnement afsluiten. Deze wordt dan automatisch meegenomen zodra we van start gaan in jouw buurt. Bekijk HIER mogelijkheden voor een abonnement. Zodra de vraagbundeling begint, ontvangen alle inwoners een brief met meer informatie.

Internet, televisie / vaste telefoon
Wil je glasvezel? Dan hoort daar een internetabonnement bij. Eventueel kun je dit uitbreiden met een abonnement voor televisie en/of vaste telefoon. Op dit moment werkt Glasvezel Helmond met vier providers:

Je kunt bij de provider van je keuze een abonnement afsluiten. Dan bent je aangemeld. Hulp nodig bij het maken van een keuze? Maak gebruik van de keuzehulp of neem contact met ons op.

We komen naar je toe
In deze corona tijd is het helaas niet mogelijk om een informatieavond te organiseren. Daarom zijn we aanwezig in de wijk en komen we naar je toe. Dat doen we huis-aan-huis.

Huur je een woning?
Huur je van een woningcorporatie? Alle woningcorporaties in Helmond steunen de aanleg van glasvezel. Wil je glasvezel, dan sluit je zelf een abonnement af bij één van de vier providers. Hiervoor is geen extra toestemming nodig van de woningcorporatie. Huur je van een particulier? Dan adviseren we je om de verhuurder om toestemming te vragen.

Slimme ondersteuning thuis
Glasvezel is niet alleen de snelste en meest stabiele verbinding, maar je bent ook klaar voor de toekomst met slimme ondersteuning thuis. Heb je straks een glasvezelabonnement, dan kun je makkelijk gebruik maken van bijvoorbeeld huisbeveiliging, brandmelders, bewegingssensoren en zelfs een paniekknop. Voor de eigen woning of om een oogje in het zeil te houden bij ouders die op leeftijd zijn. Dat gaat heel simpel via een app.

Samen met de gemeente Helmond hebben we een project opgezet waarbij je 6 maanden lang gratis gebruik kunt maken van Altijd Thuis of Leefsamen van Akkedeer. Meer informatie op www.altijdthuis.nl/helmond/ en www.leefsamen.nl/helmond/

Aanleg in de wijk. Hoe gaat dat precies?

Contact en advies
Wil je onafhankelijk en vrijblijvend advies, dan kun je bij ons terecht. Je kunt bellen naar 0492 – 218920 (tijdens kantoortijden), mailen naar info@glasvezelhelmond.nl of loop binnen in de Glasvezelwinkel aan de Markt 15 (open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 – 17.00 uur).

Wil je liever afspraak maken? Dat kan bij je thuis aan de deur of in onze Glasvezelwinkel. We houden ons aan de corona voorschriften. Neem contact op om een afspraak te maken.

Vitale dienst
Het aanleggen van glasvezel is door de overheid aangewezen als vitale dienst in verband met de corona maatregelen. Daarom mag ons werk doorgaan.