Providers

Supersnel internet en klaar voor de toekomst met glasvezel voor heel Helmond. Waar je ook woont, in het hart van de stad, in één van de kernen of in het buitengebied. Met glasvezel zorg je dat je verbonden blijft.

Op dit moment bieden vier providers internet, televisie en telefoon aan. Onze aanbieders leveren al meerdere jaren glasvezeldiensten.
Glasvezel Helmond heeft afspraken over prestaties, continuïteit en veiligheid zodat je kunt rekenen op een goede dienstverlening.

Op dit moment bieden vier providers internet, televisie en telefoon aan.

Al deze partijen leveren al meerdere jaren glasvezeldiensten. Glasvezel Helmond heeft afspraken gemaakt over prestaties, continuïteit en veiligheid zodat je kunt rekenen op een goede dienstverlening.

Slimme toepassingen

Met glasvezel heb je niet alleen de snelste en meest stabiele verbinding, maar ben je ook klaar voor de toekomst, met toegang tot allerlei slimme diensten, zoals huisbeveiliging, brandmelding en mantelzorg op afstand.

Via een afgeschermd kanaal met gegarandeerde bandbreedte heb je de mogelijk om naast je abonnement voor internet / televisie / telefoon dit soort aanvullende diensten af te nemen. De apparatuur hiervoor staat via het glasvezelmodem direct in verbinding met het netwerk van de dienstaanbieder. Je gegevens worden dus niet over het internet verstuurd. Wel zo veilig en wel zo betrouwbaar. Glasvezel Helmond heeft drie partners voor dit soort slimme toepassingen. De gemeente Helmond geeft inwoners de mogelijkheid om Leefsamen en Altijdthuis zes maanden op proef te nemen. Klik op het logo en ga naar de websites voor meer informatie.

Veilig Gevoel Thuis maakt het voor iedereen mogelijk om langer onder eigen regie verantwoord thuis te blijven wonen. Contact tussen thuiswonenden en mantelzorgers is met één druk op de knop gelegd. Even een praatje, wat praktisch advies of gedegen hulp in een ernstige situatie. Dat geeft enerzijds een veilig gevoel voor de thuiswonende en anderzijds voor familie, vrienden en mantelzorger(s). Veilig Gevoel Thuis maakt het mogelijk in Helmond.

Leefsamen biedt een specifieke dienst voor ouderen en hun naasten. Met slimme sensoren die in verbinding staan met je familie, buren of mantelzorger blijf je met een gerust gevoel thuis wonen. Mensen gebruiken Leefsamen om uiteenlopende redenen, zoals: de wens om veilig thuis te blijven wonen met zelfregie, naasten die verder weg wonen maar wel een oogje in het zeil willen houden en het gevoel van rust en veiligheid bij thuiswonende ouderen.

Met Altijd Thuis neem je regie over je eigen veiligheid. En dat van je huis of bedrijf. Je plaatst slimme rook- en inbraakmelders waar je wilt en je bepaalt zelf wie een alarm ontvangt. Altijd Thuis is betaalbaar, zeer eenvoudig in gebruik en geeft je een veilig gevoel. Plaats je sensoren, download de app en je kan aan de slag! Opvolgen kan in een groep, of per individu. Alarm per sms, telefoon of app. Kan er niemand opvolgen? Via onze lokale meldkamer komt er altijd een beveiliger naar je woning of bedrijf.

Is glasvezel al beschikbaar in jouw wijk?