Over Glasvezel Helmond

Glasvezel Helmond B.V. is een initiatief van de gemeente Helmond in samenwerking met het Helmondse ICT-bedrijf e-Quest. Wij zijn de aanlegger en beheerder van het glasvezelnetwerk. Het is een open netwerk: iedereen mag hierop diensten aanbieden. Op dit moment zijn er vijf aanbieders voor internet / televisie / telefonie: Breedband Helmond, FiberNL, Freedom Internet, PLINQ en TriNed. Met glasvezel heb je niet alleen de snelste en meest stabiele verbinding, maar ben je ook klaar voor de toekomst met slimme ondersteuning thuis, zoals huisbeveiliging, brandmelding en mantelzorg op afstand.

Innovatie

Naast internet, televisie en telefonie zijn er nog allerlei andere mogelijkheden om het leven makkelijker, veiliger én leuker te kunnen maken. En dat kan met ons glasvezelnetwerk. Het is snel, stabiel en kan een enorme hoeveelheid data aan. We steken veel tijd en energie in nieuwe initiatieven voor de stad, in samenwerking met allerlei lokale en regionale innovatieve organisaties. En alles met het doel om Helmonders digitaal en ook sociaal te verbinden. We leveren een bijdrage aan:

Zlim samen  /  BrabantRing  /  IBD Coach Elkerliek
Brainport Smart District  /  Automotive Campus

Wat is glasvezel?

Bij glasvezel wordt data via haarfijne kabels met laserlicht verzonden. Informatie kan dus letterlijk met de snelheid van licht verstuurd worden. Voordeel is dat transport over grote afstanden geen probleem is en dat het netwerk niet gevoelig is voor invloeden van buitenaf, denk aan het weer. Daarnaast wordt het netwerk zo aangelegd dat je als gebruiker een directe verbinding hebt naar de wijkcentrale, die je niet met andere bewoners deelt.

network server room

Is glasvezel al beschikbaar in jouw wijk?