Aanleg Helmond-West van start

Bericht: Aanleg Helmond-West van start

Na een paar weken onderbreking vanwege de vorst, is deze week de aanleg van glasvezel weer opgestart. En ook in Helmond-West gaat de glasvezel de grond in. Wethouder Serge van de Brug en Projectleider Anke Ketelaars van aannemer SPIE stonden op de Trambrugweg samen stil bij dit moment.

De aanleg van het glasvezelnetwerk in West wordt uitgevoerd door aannemer SPIE. De graafploeg graaft een sleuf en legt daar de buizen in. Omdat de stoep / straat soms open moet, kan dit voor overlast zorgen. Wanneer de graafploeg aan de slag gaat in een straat, ontvangen alle bewoners daarom van tevoren een ‘graafbericht’.

De aannemer gaat sinds eind vorig jaar aangemelde bewoners langs de deur voor de woningschouw. Samen met de bewoner wordt bekeken waar de aansluiting in huis komt. Als de kabel eenmaal is aangelegd, komt de aannemer nogmaals langs om de huisaansluiting in huis te maken. De eerste huisaansluiting is naar verwachting in april. Tenslotte maakt de provider een afspraak om het abonnement te activeren en dan kan er gebruik worden gemaakt van het supersnelle glasvezelnetwerk.