Skip to content

Laatste wijkcentrale in gebruik genomen

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Helmond zit er bijna op. De komende maanden wordt er nog hard gewerkt door aannemer Circet om de aanleg in de Binnenstad en enkele locaties elders in de gemeente te voltooien. Op maandag 26 september werd de laatste wijkcentrale in gebruik genomen door wethouder De Kort door het lassen van een glasvezel.

Zomerupdate

Zomerupdate! In de maand augustus is de Glasvezelwinkel gesloten. Telefonisch en per mail blijven wij tijdens kantoortijden bereikbaar! Vragen of advies nodig? 0492-218920 of info@glasvezelhelmond.nl.

Leefsamen voor bewoners Parc Hortensia

Een slimme rookmelder, een alarm én een paniekknop voor de bewoners van Parc Hortensia in Helmond-Oost. In samenwerking met woningbouwvereniging Volksbelang, Leefsamen en gemeente Helmond kunnen de bewoners een half jaar lang gebruikmaken van de Leefsamen dienst die bij brand, inbraak, val of panieksituatie een alarm stuurt.

TV kijken via internet

Het aanbod aan streamingdiensten is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Misschien past gratis live tv kijken en/of een streamingabonnement wel goed bij je. Bedenk dat dus eerst voor je ‘automatisch’ een tv-pakket kiest.

Binnenstad gehaald; mijlpaal bereikt!

De laatste buurten van de binnenstad krijgen ook glasvezel! Het deelnamepercentage van 25% is gehaald en daarom gaan ook de Annawijk, Suytkade, Stationsgebied en het Centrum profiteren van het netwerk van Glasvezel Helmond. Hiermee hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt. Want het betekent dat straks alle woonwijken in Helmond glasvezel hebben.

Formule 1 blijft beschikbaar

Formule 1 blijft ook op glasvezel beschikbaar via de streamingsdiensten Viaplay en F1 TV Pro. Het werkt net zoals Netflix, Videoland, Youtube en Discovery+. De Viaplay App is in maart 2022 te krijgen. Je kunt de Viaplay App eenvoudig installeren op een Smart TV of bijvoorbeeld via Google Chromecast of Apple TV naar jouw televisie streamen.

Winkel gesloten tot 14 januari

In verband met de lockdown is onze Glasvezelwinkel aan de Markt 15 in Helmond gesloten tot 14 januari. Tot die tijd zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tijdens kantoortijden op 0492-218920 of via info@glasvezelhelmond.nl. Fijne feestdagen gewenst!

Eerste glasvezelaansluiting in BSD

De eerste bewoner van Brainport Smart District heeft zijn glasvezelaansluiting. Antoine Post, student aan de TUE, ontwierp en bouwde samen met mede-studenten in Team CASA drie duurzame en betaalbare sociale huurwoningen voor de slimme wijk.

Inloopdag dinsdag 9 november

Meer weten over glasvezel? Pak nu je kans! Op dinsdag 9 november is de Glasvezelwinkel (Markt 15) geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur. Onze providers zijn aanwezig om je alle informatie te geven waar je naar op zoek bent. Ben je inwoner van de Annawijk, Stationsgebied, Suytkade of Centrum? Loop dan zeker even binnen. Sluit je een abonnement af, dan wacht er een leuke cadeaubon op je.

Is glasvezel al beschikbaar in jouw wijk?