Skip to content

Glasvezel Helmond project afgerond!

Het Glasvezel Helmond project is afgerond! Eind 2018 is Glasvezel Helmond gestart met de aanleg van glasvezel naar de woningen en openbare ruimten in Helmond.

Zomerupdate 2023

De zomervakantie staat voor de deur, ook Glasvezel Helmond gaat daarvan genieten. We blijven bereikbaar met een minimale bezetting.

Hoe maak je een sterk wachtwoord?

We weten dat we sterke wachtwoorden moeten gebruiken. Maar doe je het ook? Of kies je toch hetzelfde, makkelijk te onthouden wachtwoord om overal in te loggen? Ga met deze tips aan de slag en maak voortaan sterke wachtwoorden.

Laatste wijkcentrale in gebruik genomen

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Helmond zit er bijna op. De komende maanden wordt er nog hard gewerkt door aannemer Circet om de aanleg in de Binnenstad en enkele locaties elders in de gemeente te voltooien. Op maandag 26 september werd de laatste wijkcentrale in gebruik genomen door wethouder De Kort door het lassen van een glasvezel.

Leefsamen voor bewoners Parc Hortensia

Een slimme rookmelder, een alarm én een paniekknop voor de bewoners van Parc Hortensia in Helmond-Oost. In samenwerking met woningbouwvereniging Volksbelang, Leefsamen en gemeente Helmond kunnen de bewoners een half jaar lang gebruikmaken van de Leefsamen dienst die bij brand, inbraak, val of panieksituatie een alarm stuurt.

TV kijken via internet

Het aanbod aan streamingdiensten is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Misschien past gratis live tv kijken en/of een streamingabonnement wel goed bij je. Bedenk dat dus eerst voor je ‘automatisch’ een tv-pakket kiest.

Binnenstad gehaald; mijlpaal bereikt!

De laatste buurten van de binnenstad krijgen ook glasvezel! Het deelnamepercentage van 25% is gehaald en daarom gaan ook de Annawijk, Suytkade, Stationsgebied en het Centrum profiteren van het netwerk van Glasvezel Helmond. Hiermee hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt. Want het betekent dat straks alle woonwijken in Helmond glasvezel hebben.

Formule 1 blijft beschikbaar

Formule 1 blijft ook op glasvezel beschikbaar via de streamingsdiensten Viaplay en F1 TV Pro. Het werkt net zoals Netflix, Videoland, Youtube en Discovery+. De Viaplay App is in maart 2022 te krijgen. Je kunt de Viaplay App eenvoudig installeren op een Smart TV of bijvoorbeeld via Google Chromecast of Apple TV naar jouw televisie streamen.

Is glasvezel al beschikbaar in jouw wijk?