Binnenstad gehaald; mijlpaal bereikt!

Bericht: Binnenstad gehaald; mijlpaal bereikt!

De laatste buurten van de binnenstad krijgen ook glasvezel! Het deelnamepercentage van 25% is gehaald en daarom gaan ook de Annawijk, Suytkade, Stationsgebied en het Centrum profiteren van het netwerk van Glasvezel Helmond. Hiermee hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt. Want het betekent dat straks alle woonwijken in Helmond glasvezel hebben.

Het netwerk van Glasvezel Helmond is straks het enige glasvezelnetwerk in Helmond dat er echt voor iedereen is. Of je nu in een huurhuis of in een koopwoning woont, appartement of vrijstaande woning, nieuwbouw of jaren ’30 huis: voor elke woning is een glasvezelaansluiting beschikbaar. Glasvezel levert voor nu en in de toekomst alles wat nodig is voor je toenemende dataverbruik zoals onbeperkt streamen en gamen, thuiswerken en het gebruik van slimme apparaten in je huis.

Wethouder Serge van de Brug: “We hebben als gemeente hoge ambities om een sociale, duurzaam gezonde, bereikbare en aantrekkelijke stad te zijn. Denk aan digitale zorg, onderwijs op afstand en digitalisering van de openbare ruimte. Om die ambities waar te maken, is een hoogwaardige internetverbinding nodig. In 2018 hebben we zelf regie genomen in de aanleg en de exploitatie van glasvezel via Glasvezel Helmond BV. En nu lukt het ons om heel Helmond verglaasd te hebben. Dat is uniek”.

Digitale stappen voorwaarts
Het netwerk maakt het mogelijk om digitaal stappen voorwaarts te zetten. Het netwerk wordt de komende jaren uitgebreid met meer providers en diensten.  Directeur Henri de Bekker: “We werken samen met verschillende maatschappelijke organisaties aan ontwikkelingen die ten goede komen aan alle Helmonders. Met Volksbelang en de gemeente loopt er bijvoorbeeld een project waarbij huurders van Parc Hortensia en Residence Oostende op proef gratis gebruik kunnen maken van de mantelzorgdienst Leefsamen. Of een ander voorbeeld: in de openbare ruimte zijn de eerste verkeerslichten op glasvezel aangesloten. Dat leidt tot slimme oplossingen zoals ziekenauto’s die altijd groen licht krijgen. Zo zijn er vele nuttige ontwikkelingen mogelijk. Helmond is klaar voor de toekomst.”

Planning
Tot begin 2023 wordt de binnenstad fase voor fase worden aangelegd. Daarna zijn nog aan de beurt de woningen in Industriegebied-Zuid, de laatste woningen in het buitengebied en de woningen in Brainport Smart district. De inwoners van deze gebieden worden in de tweede helft van 2022 door Glasvezel Helmond persoonlijk benaderd voor een glasvezelaansluiting. En ook daarna gaat Glasvezel Helmond gewoon door, want Helmond groeit en het glasvezelnetwerk sluit daar natuurlijk bij aan.

Over Glasvezel Helmond
Glasvezel Helmond BV is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Glasvezel Helmond is een open netwerk en stelt haar netwerk beschikbaar voor alle providers en diensten die ten goede komen aan onze stad.