Glasvezel Helmond project afgerond!

Bericht: Glasvezel Helmond project afgerond!


FANTASTISCH NIEUWS!

Het is zover: het glasvezel project is afgerond!

Eind 2018 is Glasvezel Helmond gestart met de aanleg van glasvezel naar de woningen en openbare ruimten in Helmond. Gestart in de wijken Warande en Noord en vervolgens doorgezet naar de andere wijken. Zojuist is de Binnenstad-Zuid als laatste deelproject afgesloten.

Het totale traject door alle wijken heen is helaas uitgelopen, met name veroorzaakt door de impact van Covid-19 en de schaarste aan materialen en personeel, maar nu is dan toch het eindresultaat bereikt. Er zijn nu een kleine 40.000 woningen voorzien van glasvezel in de meterkast of voorbereid door middel van een glasvezelrol die is achtergelaten op de erfgrens in de straat. Vele duizenden kilometers aan glasvezel zijn gelegd, een transportmedium met een enorme potentie nu en in de toekomst.
Aangezien er volop gebouwd wordt in Helmond en er nog een paar wensen zijn, zal middels (mini-)vervolgprojecten de verdere aanleg ingevuld worden. In de openbare ruimten worden nu al specifieke objecten ontsloten middels glas en ook daar zal het benutten van het netwerk verder ingevuld worden.      

Velen maken al gebruik van de glasvezel en hebben een abonnement voor internet met of zonder televisie en telefonie afgesloten via een van de providers op het Glasvezel Helmond netwerk. Velen kunnen en zullen nog volgen als ook zij een providerkeuze maken en een dienstenpakket, wat naadloos aansluit bij de persoonlijke behoefte, uitkiezen. Daarna kan, afhankelijk van het adres, de oplevering snel plaatsvinden aangezien de fysieke aanleg helemaal of grotendeels gerealiseerd is.   

Met de afronding van de glasvezelaanleg is ook de noodzaak om een fysieke winkel open te houden verdwenen. Per 27 november 2023 sluit dan ook de Glasvezel Helmond winkel op de Markt 15 te Helmond. Via mail en telefoon staan wij u ook in de toekomst graag te woord.