Leefsamen voor bewoners Parc Hortensia

Bericht: Leefsamen voor bewoners Parc Hortensia

Een slimme rookmelder, een alarm én een paniekknop voor de bewoners van Parc Hortensia in Helmond-Oost. In samenwerking met woningbouwvereniging Volksbelang, Leefsamen en gemeente Helmond kunnen de bewoners een half jaar lang gebruikmaken van de Leefsamen dienst die bij brand, inbraak, val of panieksituatie een alarm stuurt.

Er gaat automatische een alarm naar kinderen, buren of naasten als er zoiets gebeurt. Zij kunnen dan snel in actie komen. De ervaringen van deze pilot nemen we mee in de doorontwikkelingen van diensten via het glasvezelnetwerk. Zo blijven we stappen zetten voor innovatieve oplossingen die ten goede komen aan alle Helmonders.

Snel hulp bij een onveilige situatie
Steeds meer mensen blijven, ook op hogere leeftijd, zelfstandig wonen. Een gevoel van onveiligheid of ongemak kan ontstaan door bijvoorbeeld valgevaar, of situaties waar snel hulp nodig is. Om dan snel hulp te bieden, is er Leefsamen.

Slimme sensoren in huis staan in verbinding met naasten, zoals familie of buren. In het geval van een incident worden de naasten gealarmeerd en kunnen zij komen helpen. De sensoren bieden ook inzichten rondom het leefpatroon van de bewoner, zodat naasten een oogje in het zeil kunnen houden. Dit geeft voor zowel de bewoner, als de naasten een veilig gevoel.

Maak gratis kennis met Leefsamen
Voor alle zelfstandig wonende 65+’ers in Helmond is er nu de mogelijkheid kosteloos kennis te maken met Leefsamen.  Meer informatie vind je op www.leefsamen.nl/helmond.