Groen licht voor de aanleg in Oost

Bericht: Groen licht voor de aanleg in Oost

Supersnel internet en klaar voor de toekomst met glasvezel voor heel Helmond. Met groen licht voor de aanleg in Helmond-Oost komt dit steeds dichterbij. Want ook in deze wijk is het benodigde aantal aanmeldingen gehaald. In juni starten de graafwerkzaamheden in de wijk en in het najaar zullen de eerste huishoudens gebruik kunnen gaan maken van glasvezel.

Wethouder Erik de Vries (wijkwethouder van Oost): “In Helmond zien we een glasvezelnetwerk als een nutsvoorziening, net als elektriciteit en riolering. Een goede digitale verbinding is van groot belang. Voor alle mensen die werken en onderwijs volgen vanuit huis en ook voor bedrijven en winkeliers die online hun producten aanbieden. En het is geschikt voor allerlei slimme toepassingen door de enorme hoeveelheid data die glasvezel aankan en een verbinding die je met niemand deelt. Heb je glasvezel dan kun je makkelijk gebruik maken van bijvoorbeeld huisbeveiliging, brandmelders, bewegingssensoren en zelfs een paniekknop. Voor de eigen woning of om een oogje in het zeil te houden bij ouders die op leeftijd zijn. Dat gaat heel simpel via  een app.”

Planning
De aanleg van het glasvezelnetwerk in Helmond-Oost loopt naar verwachting van juni tot december. Bewoners van straten waar gewerkt gaat worden, ontvangen vooraf een informatiebrief. Aannemer Spitters begint deze week al met het schouwen van de woningen met een glasvezelabonnement. Er wordt dan in overleg gekeken waar de glasvezel het beste naar binnen kan komen.

Henri de Bekker, directeur Glasvezel Helmond: “Helmond-Oost is de negende wijk waar het glasvezelnetwerk wordt aangelegd. In totaal kunnen dan al ruim 28.500 huishoudens in Helmond gebruik maken van ons glasvezelnetwerk. Na Oost volgen nog de Binnenstad en de woningen in Industriegebied-Zuid en de laatste delen van het buitengebied. Met glasvezel is Helmond straks klaar voor de toekomst want het is de modernste, snelste en meest energiezuinige digitale verbinding. En we blijven samen met de gemeente en lokale partners werken aan innovaties voor zorg en veiligheid in Helmond.

Over Glasvezel Helmond
Glasvezel Helmond BV is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Glasvezel Helmond BV zorgt van 2019 tot en met 2022 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond waar dit nog niet ligt.