Informatie over aanleg Mierlo-Hout

Bericht: Informatie over aanleg Mierlo-Hout

De aanleg van glasvezel in Mierlo-Hout is in volle gang. Naast veel positieve reacties bereiken ons ook berichten en opmerkingen over de slechte kwaliteit van het herstelwerk aan de bestrating. Ondanks dat de aannemer dit zo zorgvuldig mogelijk doet, kan het voorkomen dat dit niet altijd goed gebeurt of soms wat extra tijd vraagt.

We streven er in alle gevallen naar om al het straatwerk weer in de juiste staat op te leveren. Dat is ook de afspraak met de gemeente. We doen dit als volgt: als de straat na het graafwerk dicht is, wordt het werk na ongeveer een week geïnspecteerd. Als het nodig is worden mankementen bijgewerkt.

Is na twee weken het straatwerk nog niet in orde, stuur ons dan een e-mail naar info@glasvezelhelmond.nl met uw naam, adres en huisnummer. U kunt ook bellen met 0492-218920. We gaan dan de situatie bekijken, laten u vervolgens persoonlijk weten wat er aan de hand is en eventueel hoe het opgelost wordt. Is er een gevaarlijke situatie, dan kunt u direct bellen met onze toezichthouder Leo Kerkhof (06-54340984).

Mierloseweg
Bij de reconstructie van de Mierloseweg vorig jaar, zijn mantelbuizen gelegd waardoor de glasvezel getrokken kon worden en de straat niet opnieuw open hoefde. We hebben moeten constateren dat de mantelbuis op sommige plekken niet meer bruikbaar is. Er kan dus geen glasvezel doorheen geblazen worden. Dat is zeer spijtig, maar dit kan helaas voorkomen. We moeten daarom in de hele straat opnieuw de grond in. Ook hier streven we ernaar het straatwerk in de oorspronkelijke staat terug te brengen. We houden dit extra goed in de gaten. Onze toezichthouder bekijkt de komende weken waar er onvolkomenheden zijn en die worden door de aannemer hersteld. We verwachten dat eind oktober de Mierloseweg weer netjes is. De gemeente zal als beheerder van de weg kritisch meekijken en uiteindelijk instemmen met de oplevering van de bestrating.