Snelheid en prijs vergeleken

Bericht: Snelheid en prijs vergeleken

Vaak wordt  gedacht dat een glasvezelabonnement duurder is dan ADSL- (KPN) of coax-kabel (Ziggo). Dat is onjuist.

Met een standaard abonnement via ADSL of kabel ben je niet goedkoper uit dan met glasvezel. Bovendien is glasvezel veel sneller (tot 1000Mbit/s download en upload). En bovenal is glasvezel veel stabieler (geen haperingen).

Vergelijk
Ben je op zoek naar het goedkoopste abonnement, dan is het dus belangrijk te weten dat het grootste verschil zit in de snelheid en stabiliteit. In Helmond kun je kiezen voor snelheden vanaf  150 Mbit/s tot 1000 Mbit/s. Nu is het zo dat je met een gemiddeld verbruik voldoende hebt aan een snelheid van 150 Mbit/s. Dit is al sneller dan de normale abonnementen van KPN en Ziggo.

Om een goede vergelijking mogelijk te maken hebben we de basisprijzen van vergelijkbare abonnementen van verschillende providers naast elkaar gezet. Bekijk ze hier: Prijsvergelijk november 2020.

Bepaal je budget
Bepaal voordat je gaat vergelijken hoeveel je kwijt wilt zijn aan uw glasvezel abonnement. Zo kun je direct de prijs aanpassen in de keuzehulp en worden de abonnementen getoond die aan je wensen voldoen. Je ziet dan de standaardprijs. Afhankelijk van in welke wijk je woont, lopen er ook nog kortingsacties. Check hiervoor de website van de provider van je keuze.