Start campagne Helmond-West

Bericht: Start campagne Helmond-West

Kinderen die op afstand les krijgen, alleenstaande ouderen waar met behulp van sensoren een oogje in het zeil wordt gehouden, en mensen die via videobellen met elkaar in contact blijven. De corona-crisis maakt nog eens extra duidelijk hoe belangrijk een digitale verbinding is. Hoewel de wereld af en toe stil lijkt te staan, gaan we verder deze digitale verbindingen te verbeteren in onze stad.

Gemeente Helmond wil dat alle inwoners gebruik kunnen maken van snel, stabiel en veilig internet tegen betaalbare prijzen. Daarom heeft de gemeente in 2018 Glasvezel Helmond BV opgericht. Het aanleggen van glasvezel tijdens de coronacrisis is aangewezen als vitale dienst. Daarom mag ons werk doorgaan.

Start in Helmond-West
Glasvezel Helmond B.V. gaat van start in een nieuwe wijk. Deze keer is Helmond-West aan de beurt! Als minimaal 25% van de inwoners van de wijk meedoet, wordt ook hier het glasvezelnetwerk aangelegd. De komende dagen ligt bij alle huishoudens in Helmond-West een informatiebrief in de brievenbus.

Informatievoorziening
Vanwege de corona-crisis moet de communicatie naar inwoners wat aan worden gepast. De gebruikelijke informatieavonden in het wijkhuis kunnen bijvoorbeeld niet doorgaan. Hier worden alternatieven voor gezocht. Glasvezel Helmond B.V. zal in ieder geval flink inzetten op online communicatie, maar verliest ook de groepen die dit niet zo makkelijk vinden niet uit het oog. We gaan er in ieder geval alles aan doen om de inwoners van Helmond-West  te informeren, ook in deze tijd!