Eerste aansluiting in Mierlo-Hout

Bericht: Eerste aansluiting in Mierlo-Hout

Het is zover: de eerste bewoners van Mierlo-Hout krijgen hun diensten van hun provider opgeleverd. De familie Van Hoek – Relou is één van de gelukkigen. Ruud Joosten, mede-directeur van Glasvezel Helmond en Marisa van Velzen van provider FiberNL verrasten de familie met bloemen en gebak.

En daar is Lea Relou blij mee. Zij is samen met haar gezin één van de eersten in Mierlo-Hout die gebruik maakt van het netwerk van Glasvezel Helmond. “Wij doen het vooral voor het snelle internet, maar het is ook fijn dat de beeldkwaliteit op televisie super is. We zijn thuis veel online, zeker in deze tijd, en we verwachten dat dit alleen nog maar meer wordt. En dan is glasvezel de beste optie.”

Zorg op afstand
Het glasvezelnetwerk heeft ook nog andere voordelen. Door de snelle, vellige en stabiele internetverbinding, in combinatie met de mogelijkheid om veel data te kunnen versturen, is het mogelijk glasvezel ook te gebruiken voor andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de zorg. Ruud Joosten: “Van een bewegingsmelder tot alarmknop en van videobellen met je huisarts tot een controle afspraak in het ziekenhuis; er is al veel mogelijk hier in Helmond. Voor de familie Relou is dat nog niet aan de orde. “Maar fijn dat die veilige verbinding in huis is en mocht het nodig zijn dan is het zo geregeld.”

Aanleg in Mierlo-Hout
De aanleg in Mierlo-Hout duurt tot eind dit jaar. Iedereen die nu nog een abonnement afsluit, hoeft de aansluitkosten (ter waarde van 198 euro) niet te betalen en wordt in januari meegenomen in de laatste aansluitronde.

Op de foto van links naar rechts: Ruud Joosten (Glasvezel Helmond), Lea Relou, Marisa van Velzen (FiberNL).