Eerste glasvezelaansluiting in BSD

Bericht: Eerste glasvezelaansluiting in BSD

De eerste bewoner van Brainport Smart District heeft zijn glasvezelaansluiting. Antoine Post, student aan de TUE, ontwierp en bouwde samen met mede-studenten in Team CASA drie duurzame en betaalbare sociale huurwoningen voor de slimme wijk. Henri de Bekker, directeur van Glasvezel Helmond en Judith Brand van provider Breedband Helmond verrasten deze kersverse abonnee met bloemen en taart.

Antoine Post is blij met zijn glasvezelaansluiting. “Glasvezel geeft de beste internetverbinding van dit moment. Er kan via glasvezel een enorme hoeveelheid data verstuurd worden en dat heeft deze slimme woning zeker nodig.”

Veel data
Het glasvezelnetwerk heeft ook nog andere voordelen. Door de snelle, vellige en stabiele internetverbinding, in combinatie met de mogelijkheid om veel data te kunnen versturen, is het mogelijk glasvezel ook te gebruiken voor andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan zorgtoepassingen of beveiliging.

Henri de Bekker: “Van een bewegingsmelder tot paniekknop en van videobellen met je huisarts, online een controle afspraak met de specialist in het ziekenhuis of coaching bij een chronische ziekte; er is al veel mogelijk hier in Helmond. En alles via een veilige glasvezelverbinding. En dat is nog maar het begin.”

Vooruitstrevend project
Ook provider Breedband Helmond is er trots op dat ze een vooruitstrevend project als Brainport Smart District mogen voorzien van hun diensten. Judith Brand: “Als lokale provider ondersteunen we graag lokale projecten die Helmond als stad verder brengen. Dat is ook precies de reden waarom wij met Breedband Helmond begonnen zijn.”