Maak kennis met Freedom Internet

Bericht: Maak kennis met Freedom Internet

Glasvezel Helmond verwelkomt Freedom Internet als vijfde provider op haar netwerk. Freedom is opgericht door de mensen die eerder aan de wieg stonden van XS4ALL. De provider blinkt uit in hoogwaardige internetdiensten én gaat voor meer privacy en minder datadeling. Dat de kwaliteit goed is, heeft de Consumentenbond ook gevonden en daarom is Freedom Internet in april 2021 uitgeroepen tot beste internetprovider van 2021. Voor Glasvezel Helmond betekent het een nieuwe stap in het verwezenlijken van een open glasvezelnetwerk in Helmond met digitale diensten die belangrijk zijn voor alle Helmonders.

Henri de Bekker, directeur van Glasvezel Helmond: “In 2018 zijn we gestart met de aanleg van ons glasvezelnetwerk in Helmond. Inmiddels hebben we een groot deel van Helmond voorzien van glasvezel. Hiermee is Helmond straks klaar voor de toekomst, want het is de modernste, snelste en meest energiezuinige digitale verbinding. We gaan voor een ruime keuze uit providers en diensten. Met de toevoeging van Freedom hebben we er een provider bij die onderscheidend is in kwaliteit en privacy. Dat is goed nieuws voor de inwoners van Helmond. Freedom bedient een doelgroep die we tot dusver wat minder wisten te bereiken. Kortgezegd de zogenaamde techneuten en mensen die hechten aan hoge kwaliteit en bescherming van hun gegevens.”

Over Freedom Internet
Freedom is een jonge provider voor internet, televisie en telefonie. Opgericht in 2019 timmert Freedom behoorlijk aan de weg en dat wordt gewaardeerd. Zo kwam Freedom in april van dit jaar als ‘Beste uit de Test’ bij de Consumentenbond en won het bedrijf ook de Computable tech-startup van het jaar. Anco Scholte Ter Horst, CEO Freedom: “Wil je veilig, vrij en goed internet voor en door bewuste mensen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons ben je geen nummer, maar een mens. We leveren kwalitatief goede internetdiensten en strijden voor betere privacy en security. We bedienen zowel de particulier als zakelijke klant en leveren zoveel mogelijk ‘meekijkvrije’ internettoegang. Daarmee bedoelen we dat we niet in het e-mail of internetverkeer (laten) kijken om het gedrag van gebruikers in kaart te brengen voor profiling, marketing of advertising.”

Over Glasvezel Helmond
Glasvezel Helmond BV is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Glasvezel Helmond BV zorgt tot en met 2022 voor een glasvezelnetwerk in alle straten van Helmond waar dit nog niet ligt. Het glasvezelnetwerk biedt overigens meer dan alleen supersnel internet. Het biedt ook kansen voor Helmond als smart city, bijvoorbeeld op het gebied van (mantel)zorg, beveiliging van woningen, verkeerslichten, openbare verlichting en veiligheid in de openbare ruimte. Belangrijk voor nu, maar zeker ook voor de toekomst waarvan we weten dat steeds meer digitaal gaat.