Ook glasvezel voor Heipoort en Vossenberg!

Bericht: Ook glasvezel voor Heipoort en Vossenberg!

Goed nieuws! Ook Heipoort en Vossenberg krijgen glasvezel want het benodigde aantal aanmeldingen is gehaald. Binnenkort ontvangen alle huishoudens in deze twee buurten een brief met meer informatie op de deurmat. Met Heipoort en Vossenberg erbij, kunnen straks al ruim 34.000 huishoudens in Helmond gebruik maken van het glasvezelnetwerk van Glasvezel Helmond.

Glasvezel internet is met 1 Gbit/s de snelste internetverbinding nu. Bijna 10x zo snel als een standaard ADSL verbinding. Ook biedt glasvezel evenveel upload- als download snelheid. Bovendien heeft ieder huishouden een eigen verbinding met de wijkcentrale. Dus als een hele buurt veel aan het streamen is gaat de internetsnelheid niet omlaag. Het is een ideale oplossing voor dichtbevolkte buurten, zoals deze buurten in de binnenstad, of voor huishoudens met veel apparaten.

Aanleg
Naar verwachting start de aanleg in het eerste kwartaal van 2022. In de drukkere binnenstad is het voor inwoners en ondernemers van belang om de uitrol soepel te laten verlopen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of het gekoppeld kan worden met andere werkzaamheden. Uiterlijk 1 juli 2022 moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Bewoners en bedrijven worden door Glasvezel Helmond en de aannemer vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden. Als alle buurten in de binnenstad zijn afgerond, volgen nog de woningen in Industriegebied-Zuid en het buitengebied.

Over Glasvezel Helmond
Glasvezel Helmond BV is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Glasvezel Helmond BV zorgt van 2019 tot en met 2022 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond waar dit nog niet ligt.