Aanleg glasvezel gaat door

Bericht: Aanleg glasvezel gaat door

De aanleg van glasvezel is aangewezen als vitale dienst in de corona crisis. Daarom gaan we door en houden ons daarbij aan de regels van de rijksoverheid en de gemeente.

We gaan door met:

  • De aanleg van glasvezel in de straten
  • Het maken van huisaansluitingen
  • Het activeren van de abonnementen door de providers
  • Het geven van huis-aan-huis advies over glasvezel en de mogelijkheden

Glasvezelwinkel tijdelijk gesloten
De Glasvezelwinkel aan de Markt 15 in het centrum van Helmond is gesloten tot en met 19 januari 2021. Uiteraard zijn we wel telefonisch en per mail bereikbaar tijdens kantoortijden.

Persoonlijk advies
Wil je liever een persoonlijk advies op afspraak thuis aan de deur? Neem contact met ons op. Dan komen we bij je langs op het tijdstip dat je wenst. Wij kunnen je alle informatie geven en helpen je graag bij het maken van een keuze die het beste bij je past. We houden ons daarbij aan de Corona-voorschriften.

Vitale dienst
Door de aangescherpte coronamaatregelen zullen veel mensen opnieuw vanuit huis werken en kinderen volgen na de kerstvakantie lessen digitaal. De crisis heeft blootgelegd hoe belangrijk het is om goede, stabiele en veilige digitale verbindingen te hebben. Glasvezel betekent in ieder geval snel en stabiel internet en tv. Maar het is ook zoveel meer.

Glasvezel is een basisvoorziening waarmee inwoners, ondernemers en onderwijs in Helmond gebruik kunnen maken van digitale diensten. Denk aan langer thuis kunnen wonen met speciale zorg- en huisbeveiligingsdiensten, ziekenhuiszorg op afstand, online werken en onderwijs en een veiligere leefomgeving. Dat vraagt allemaal om goede en veilige digitale verbindingen en dat biedt glasvezel.

Ouderen kunnen via het project ‘Leefsamen’ langer thuis blijven wonen. Sensoren, zoals slimme rookmelders, een bewegingsmelder, deursensoren en een paniekknop, waarschuwen familie, mantelzorgers of buren wanneer de inwoner in nood is. Zo kunnen we een beetje beter op elkaar letten.