Glasvezel in Helmond-Oost

Bericht: Glasvezel in Helmond-Oost

Gemeente Helmond heeft bekend gemaakt dat op 14 januari 2021 de vraagbundeling start voor Helmond-Oost. Tot en met 25 maart kunnen bewoners zich aanmelden voor glasvezel, met de hoogste korting. Ben je inwoner van Oost, houd rond 14 januari je brievenbus in de gaten.

Kinderen die thuis online les volgen, thuiswerkers, alleenstaande ouderen waar met behulp van sensoren een oogje in het zeil wordt gehouden, en mensen die via videobellen met elkaar in contact blijven. Deze tijd maakt nog eens extra duidelijk hoe belangrijk een digitale verbinding is. Daarom gaan we verder deze digitale verbindingen te verbeteren in onze stad.

Vitale dienst
Gemeente Helmond wil dat alle inwoners gebruik kunnen maken van snel, stabiel en veilig internet tegen betaalbare prijzen. Het aanleggen van glasvezel tijdens de coronacrisis is aangewezen als vitale dienst. Daarom mag ons werk doorgaan.

Eerst aanmelden, dan graven
Half januari kunnen de inwoners van Helmond-Oost een brief op de deurmat verwachten met informatie over de planning, de werkwijze en de aanbieders voor internet / televisie / telefonie. Dit zijn: TriNed, Plinq, Fiber.nl en Breedband Helmond. Vervolgens kan iedereen zich  tot en met 25 maart aanmelden voor een abonnement met de hoogste korting en gratis aansluiting.  De aanleg gaat door als 25%  van de inwoners ‘ja’ zegt tegen glasvezel.

Over Glasvezel Helmond B.V.
Glasvezel Helmond is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Tot en met 2021 wordt glasvezel in heel Helmond aangelegd. Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en andere digitale diensten.